top of page

Nainen joka harjoitteli luolassa (2006)

(Woman who practised in a cave)

A surreal story of a woman and of being. The music of the show is composed by classical composer Masi Titta together with fiddle player/singer Suvi Oskala. The visualisation is designed by puppet theatre professional Elina Lajunen and lighting designer Saija Nojonen.

 

The music of the show is a combination of modern classical music and folk music while the visualisation playes with the boundaries of light and shadow giving the audience a chance to imagine.

 

One main element of the show is Saila Susiluoto's prose poem collection "Siivekkäät ja hännäkkäät" (Otava 2001). In addition to the poems being the main source of lyrics of the show, it is also the basis for the structure and visualisation.

 

Suvi Oskala, fiddle, viola, voice
Masi Tiitta, composition
Elina Lajunen, visualisation
Saija Nojonen, lighting design

 

Nainen joka harjoitteli luolassa on surrealistinen tarina naisesta ja naiseudesta. Konsertin kantavana voimana on musiikki, jonka säveltäjä Masi Tiitta ja viulisti-laulaja Suvi Oskala ovat tehneet yhteistyössä. Visuaalisuudesta vastaavat nukketeatteritaiteilija Elina Lajunen sekä valosuunnittelija Saija Nojonen.

 

Konsertin musiikissa on kuultavissa vaikutteita sekä nykymusiikista että kansanmusiikista. Visuaalinen toteutus leikittelee valon ja varjon suhteella sekä katsojan mielikuvilla.

 

Esityksen yhtenä tärkeänä elementtinä on Saila Susiluodon proosarunokokoelma “Siivekkäät ja hännäkkäät” (Otava 2001). Kokoelman runoja on sävelitetty osaksi esitystä, mutta kokoelmaa on käytetty myös esityksen muodon ja visuaalisen suunnittelun lähtökohtana.

 

Suvi Oskala, viulu, alttoviulu ja laulu

Masi Tiitta, sävellys

Elina Lajunen, visualisointi

Saija Nojonen, valosuunnittelu

bottom of page